Sivut

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Miksen ole lukenut Maaria Päivistä, hänen kahta romaaniaan, vaikka hänen nimellään on tultu blogiini ja kirjat vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta? Päivisen toisesta romaanista oli arvostelu Kritiikissä. Hän on julkaissut kaksi kirjaa: Silja ja Mai ja Minä rakastan sinua nuori mies. Ne ovat romaaniksi luokiteltavia kirjoja. Onko Maaria Päivinen sukua Mariaana Jäntille?

4 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Heippa! Saanko itse kommentoida :) En ole sukua Mariaanalle. Ja kirjani ovat jääneet niin huomioitta, että eipä niistä moni taida edes tietää. Mutta jos satut ne lukemaan, niin toivotanpa lukuisaa iloa!

Sami Liuhto kirjoitti...

Lainasin tänään kirjastosta kirjan nro 2. Sitä oli hyllyssä Turun kaupunginkirjastossa 1 kpl ja kirjaa nro 1 3 kpl. Tuo on hyvä, että ntamon kirjoja alkaa jo olla ainakin Turun kirjastoissa.

Henkinen/ kirjoituksellinen sukulaisuus, sitä ehkä on!

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Kivaa, että Turussakin sitä on ja aika monen paikkakunnan kirjastossa. Ntamoa ei taideta niihin tilailla ilman että joku niitä toivoisi, mikä on harmi, mutta toivottavasti tilanne paranee!

En ole lukenutkaan Mariaanalta mitään. Varmaankin pitäisi..?

Sami Liuhto kirjoitti...

Kehotan heti tarttumaan Amorfiaanaan, se on yksi parhaista suomeksi kirjoitetuista kirjoista.

Ntamoa on hyvin esillä Turussa, siis ihan esillä, pääkirjaston lukunurkassa, joka ei ole nurkka, oli ntamon kirjoja esillä taannoin ja niitä löytyy hyllystä hyvin. Ja esim. Hannu Helinin käänteentekevää runojärkälettä Maailman sivu on pääkirjastossa useita kappaleita.

Epäilemättä tähän on osasyyllinen se runoilija, joka on kirjastossa töissä, ja yleensä kirjallisuuteen liittyvä innostus. Turku on kulttuurikaupunki, itse helsinkiläisenä olen ollut vaikuttunut siitä että kaikki Turkua koskevat sterotypiat eivät pidä paikkaansa. Niitä vanhoja talojakin on enemmän purettu - Tampereella. On täällä kunnallismafia, se on totta, mutta he eivät niinkään tärvele kulttuuria (paitsi taloja), vaan kannattavat kulttuuria ainakin julkisesti. He tietävät että siitä syntyy aika poru, jos esim. pääkirjasto lakkautettaisiin, no, pienempiä on lakkautettu, mutta pääkirjasto on uusi ja eho. Siihen kai muiden kirjastojen varat menivätkin. Joka tapauksessa Turussa on paljon ihmisiä, myös päättävissä elimissä, joille kulttuuri on tärkeätä.