sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Minäaaltoilin jälleen. En ole tähän päivään mennessä tavannut ihmistä, joka tekisi samaa, kirjoittaisi hakukoneeseen nimensä ja etsisi mainintoja itsestään. Se on vähän sama kuin "En oo kattonu koskaan Salkkareita/ tms. ohjelmia". Eräs vanhempi nainen valitteli aikoinaan juuri tästä, ettei voi puhua Salatuista elämistä kun ei sitä kukaan tunnusta katsovansa. Miljoona suomalaista katsoo Salattuja elämiä.

Olen katsonut Salattuja elämiä 300-500 jaksoja, en juuri viime vuosina. Sen sijaan katsomme Emmerdalea. Paljolti on makukysymys kumpaa katsoo. Minusta on hauska katsoa Emmerdalen kaltaisia sarjoja, Salatut elämät on jotenkin väkivaltainen ja kenties-tahattomasti-koominen, tästä jälkimmäisestä en ole lainkaan varma.

Minäaltoilu on mukavaa. Etenkin kun siitä jää kiinni eli esim. blogin pitäjä näkee, millä haulla on blogiin saavuttu. Sitten on muitakin hakuja, kuten "Sami Liuhto on nero" (kahdesti), mutta pelkäänpä että haulla tarkoitettiin sitä toista samannimistä.

Olen sitä mieltä, että mennään tiettyjen sopivaisuuksien yli jos aletaan kertoilla mahdollisista minäaaltoiluista eli en sano nimiä. Paitsi omani. Tosin ei sitä tiedä onko haku minäaaltoilun seurausta ja, mikä tärkeintä, mitä sitten eli miksi ei voisi minäaaltoilla. Muttei nimiä.

Surf, eikö se ole tyrsky tai sellainen. Minätyrskyily, minätyrskintä. Häh:
1680s, probably from earlier suffe (1590s), of uncertain origin. Originally used in reference to the coast of India, hence perhaps of Indic origin. Or perhaps a phonetic respelling of sough, which meant "a rushing sound." The verb meaning "ride the crest of a wave" is from 1917; surfer, surfing both from 1955. In the Internet sense, first recorded 1993.
 Minätyrskiminen. Ajatella, Intian rannikko... Ja täällä:
rantaan murtuva aallokko (s)
Ja muun muassa:
eräs musiikin laji (s)
surffata (v: to browse the Internet)
selata Internettiä (v)
surffi (s: waves that break)

 Kaikkea sitä internetissä s... löytää ja Lars von Trier.

Ei kommentteja: