sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Oliko joku suomentamassa Valérya, muistikirjoja ei kai ainakaan. Valéryn muistikirjat ovat blogikirjoittamista. Tai ehkä Facebook-kirjoittamista. Facebook on minulle liikaa, kuitenkin tämä blogi on luonteeltaan facebookinen. Korostaisin, että tässä kirjoittaa henkilö, minä, jonka nimi mainitaan blogin tekijäksi. Tässä ei kirjoita blogiminä. Tätä ei voi enää käsittää väärin. Tosin on se mahdollista. Ihminen on väärinkäsittämisessä parhaimmillaan. Ikääntyessä hän tulee hyväksi myös omien toimiensa parhain päin selittelyssä, hyvin vähän tekee enää väärin. Jukka Kemppisen blogi on tästä hieno esimerkki, blogisti ei ole miloinkaan väärässä, paitsi jos kommentoija epäilee että blogisti ei omasta mielestään ole milloinkaan väärässä. Silloin blogisti ojentaa kommentoijaa kertomalla että blogisti on usein väärässä. Yhtään esimerkkiä hän ei kuitenkaan anna. Tästä tapaustenkulusta on olemassa variantteja, muun muassa tänäisessä merkinnässä.

Anonyymi kirjoittaa klo 11.21:

Sanoisinko että aavistuksen kylmä tapa kommentoida sammunutta tähdenlentoa. Leuhkuuden ja alkoholin käytön takana kun voi olla inhimillisiä trgedioita. Inhimillistä heikkoutta.
Eikö ihmiselolla ole kuitenkin itseisarvo, vailla yhteiskunnallisen potentiaalin optimaalisen hyödyntämisen odotusta?
Eikö ihmisellä, lahjakkaallakin, ole arvo myös ilman menestyksen kaarta ja nerouden hyödyntämistä osana tieteellisteknistaloudellisyhteiskunnallista hyväksikäyttöä?

Tässä vastaus:

Ad Anonyymi 11:21 - luet väärinsävyni. Olen johdonmukaisesti korostanut keskinkertaisuuden suurta arvoa.

Vaikka kaikki eivät sitä aina usko, yritän pitää kirjoituksiani asiassa. Vaikenin tietoisesti kyvykkäistä henkilöistä, jotka inhimilllinen tragedia tuhoaa.

Siitä asiasta en osaa enkä halua kirjoittaa erikseen; se ei mene kahteen liuskaan, vaan vaatisi 200.

Vain opinnoista puhuen - kautta aikojen, varmaan jokaisen yliopistolla opiskelleen näköpiirissä on ollut henkilöitä, joilla olisi ollut kaikki edellytykset, mutta kuten joskus oli tapana sanoa "pää ei kestänyt".

 Kylmä vastaus. Niin sanotusti.

Ei kommentteja: